søndag 30. november 2014

Julepynt og god stemning

Første søndag i advent; det er fortsatt november, men offisielt "Lov" å trekke frem julepynten! Dette er første julen i eget hus (de fem siste årene er adventstiden tilbragt i diverse hybel-leiligheter med fokus på alt annet enn julepynt på denne tiden av året). Utålmodighet og utallige fristelser helt fra september måned til tross, - så har jeg klart å holde meg i skinnet, og ikke plukket frem en eneste julekule før i dag! Må innrømme at jeg har fått stilt det største behovet ved å snikhandle julepynt helt siden oktober, men ingenting har blitt satt frem! *stolt*! Men nå blir det andre boller! Stormen er i gjære, og før den har lagt seg kommer huset til å skinne av julestemning, glitter og skinnende overflater!
 


 
#julepynt #jul #pynt #glitter #interiør #inspirasjon #hjem #hverdag #blogg #side2

Lys og kobber

 
Disse herlige lyskulene fant jeg på Søstrene Grene, og føyer seg på listen over kandidater til årets julepynt! Disse er så fantastisk fine at de nok kommer til å få henge oppe lenge etter jul også!
 



#interiør #inspirasjon #innredning #pynt #lys #design #dekor #hjem #bolig #julepynt #jul #hverdag #blogg #side2



lørdag 29. november 2014

Favoritter fra Bloomingville

Har blitt totalt forelsket i Bloomingville og deres vare-arkiv! Det startet så smått å spire mens jeg bodde i Danmark, men slo virkelig ut i full blomst nå som jeg er tilbake i Norge (og savnet etter dansk design begynte å melde seg!)
 
Heldigvis er det jul snart, - så disse står på ønskelisten:
 





 
#interiør #dansk #danskdesign #bloomingville #design #gavetips #jul #ønskeliste #wishlist #hjem #innredning #inspirasjon #hverdag #blogg #side2

fredag 28. november 2014

Norgesglass; en klassiker

Jeg har lett høyt og lavt i alle hyller i alle bruktbutikker jeg har kommet over de siste månedene, - men har ikke sett et eneste Norgesglass. Grunnen kan være at de har blitt ekstremt populære nå i det siste (if they ever were un-popular...!), - og de har fått sin renessanse igjen (og igjen!). Derfor er de også til tider overraskende vanskelige å få tak i!
 
Så gleden var stor da min samboers mor kom og spurte "tilfeldigvis" om jeg ville ha noen gamle Norgesglass hun hadde stående! Jeg har store planer for disse, så følg med!
 



 
I have great plans for all of you..!
 
#gjenbruk #loppemarked #redesign #diy #norgesglass #interiør #inspirasjon #hjem #bolig #hverdag #blogg #side2

50 Shades of Grey is down to 1

Hvem skulle tro at det fantes så (skremmende) mange toner av grå? Fant ut dette i prosessen med å velge ut en "gråfarge" til soverommet…


Startet ut med ca 50 shades of grey, - og har nå endt opp med den utvalgte: 

 
Let me Introduce to you: Kalkgrå!
 
Da er det bare å flytte ut av soverommet og fullføre male-arbeidet! (TGIF!)


#oppussing #maling #soverom #interiør #farge #grey #inspirasjon #blogg #hverdag #side2 #hjem

torsdag 27. november 2014

Hvordan utnytte et gresskar 99%:

Har du et gresskar til overs? Her er en guide til hva du kan bruke det til!

Først tar vi for oss "skallet":

Kutt gresskaret i to og skrap ut all innmaten (tråder og frø) og ha det i en bolle til senere. 

Gresskarpuree:
Kutt opp gresskarskallet i 8-10 mindre biter (kommer an på hvor stort gresskaret er), legg på en stekeplate og bak i ovnen (180C, ca. 45 min) til bitene er 'møre'.
Når de er møre, skal skallet kunne skrelles av ganske lett med bare hendene. Hvis ikke, bruk kniv. 
Kutt opp i små terninger og miks med food processor, stavmikser, blender etc. til myk puree.



TIPS: Frys det ned! Lurt å fryse dem i poser, som kan klemmes flate, slik at det er lettere å lagre pureen, og den vil tine fortere.

 
Så brukes "innmaten":

Gresskarbuljong:
Rens gresskarets innmat fri for frø, og legg frøene til side til senere.
Legg innmaten i en kjele sammen med 1 l vann og kok opp, og la putre i 40-60min.
Sil det hele for å få vekk trådene.


TIPS: Kan fryses. (Buljongen i glassene på bildet er fryst)
 




Og til sist:


Frøene:

Skylles i et dørslag og tørkes på et kjøkkenhåndkle. Legg i et glass med lokk, og de kan lagres i en evighet

TIPS: Kan brukes i brød, yoghurt, musliblanding, eller de kan ristes og brukes som topping i f.eks. salater!

#mat #oppskrift #gresskar #buljong #pure #grønnsakspure #hjemmelagetbuljong #hjemmelaget #guide #howto #pumpkin #halloween #høst #hverdag #blogg #side2 #vegan #vegeterianer #vegetar #grønnsaker #sunnmat #sunn #funksjonellmat #sunt #helse #livsstil #inspirasjon

Sett farge på tilværelsen!

Når mørketiden er over oss er det ekstra viktig å sette farge på tilværelsen! Noen reale fargeklatter gjør underverker på humøret og energien, uansett årstid! En grei investering!

Jeanettcloum.blogspot.com

Pinterest.com

SMEG/Pinterest.com
  
#inspirasjon #interiør #color #farge #neon #rosa #gult #blogg #gevir #kjøleskap #puter #tekstil #hverdag #høst #interiørtips #inspiration #Interior
 

Hjemmelagde knekkebrød med linfrø

Supersunt, supergodt og superenkelt!

Hjemmelagde knekkebrød smaker like godt til frokost, lunsj eller kveldsmat! Smør på Philadelphia og  strø over gressløk, eller kutt opp en avocado og smør over med salt og pepper!
 






Til ca 50 knekkebrød trenger du:
2 dl lettkokte havgregryn
2 dl havrekli
2dl sesamfrø
2dl solsikkefrø
2 dl sammalt (grov) hvetemel
1 dl linfrø
1 dl kruskakli
2 ts salt
7 dl vann
 
Tilsett evnt 60 g tranbær, 60 g rosiner og 2 ss agavesirup dersom du ønsker en litt søtere variant!
 
This is what you do:
Sett steikeovnen på 175 grader.
Bland alt sammen i en bolle, la røren få «sette seg» i ca. 10 minutter.
Smør røren ut over 3 stekebrett dekket med bakepapir. Bruk en stekespade og fordel jevnt utover brettene med en tykkelse på ca 0,5 cm.
Stek i ca 10 minutter, før du tar brettene ut og skjærer opp i passe knekkebrød-biter
Sett tilbake i ovnen og stek i 30 min
 
La knekkebrødene hvile en stund, - og spis!
 

TIPS : Pakk knekkebrødene inn i cellofanposer og gi bort i vertinnegave!

#knekkebrød #baking #sunn #sunt #hjemmelagdeknekkebrød #hverdag #blogg #luksus #kos #lunsj #frokost #kveldsmat #brød #hjemmelaget #side2 #gavetips #gave #inspirasjon #sunnlivsstil #helse #livsstil #trening #fullkorn #lchf
 

onsdag 26. november 2014

Orkide-ide!

For en tid tilbake begynte det å vokse frem en "baby-orkide" (en ny orkide med blader og røtter som vokser ut fra en ferdigblomstret gren på en voksen orkide), og da den var stor nok til å klare seg selv tok jeg sjansen på å "plukke den". Men så var spørsmålet; hva gjør jeg med den? Da den ikke har noen grener eller tegn til å kunne blomstre, ville den sett ganske stusselig ut i en vanlig blomsterpotte. På et brukt-marked i Danmark kom ideen idet jeg kom over en firkantet høy glass-vase, og her er resultatet:

 
 
#planter #blomster #orkide #tips #gjenbruk #inspirasjon #interiør #blogg #hverdag #villahov #grønt #dekor #dekorasjon #innredning
 

Gatas kuleste Postkasse

Da vi flyttet inn i nytt hus var postkassen vår en skam for hele nabolaget. En gammel, bulket blåmalt postkasse med påmalte navn på tre eiere tilbake i tid, og et lokk som ikke lenger ønsket å leve. Men som vi alle vet så er det andre og viktigere ting å tenke på med nytt hus eller leilighet, og postkassen blir ofte glemt. Slik var det i dette tilfellet også. "Det tar vi senere"...

Men så en dag fikk til og med postbudet nok, - og vi fant en lapp i postkassen der postbudet hadde ytret sin mening om at vi kanskje burde vurdere å bytte ut postkassen... Det var det som skulle til! Her skulle det sannelig byttes ut! En Lada skulle bli en Rolls Royce (eller noe i den duren)! Jakten på "postkasse-gliset" med "det lille ekstra" startet, - og alle andre oppussingsplaner ble satt på vent!

En hvit glossy postkasse + svart Dymotape =



 

Ekstra gøy var det når naboene kommenterte at postkassen vår nå fikk de til å trekke på smilebåndet hver gang de hentet posten. Det er det hyggeligste noen noensinne har sagt om postkassen min (og det eneste...!) :)

#DIY #postkasse #hjem #hus #interiør #inspirasjon #hverdag #blogg #side2 #villahov #design #grafisk

CopperWebLight

Jakten etter taklampe over spisestuen fortsetter! Denne varianten trekker oppmerksomheten min på hver eneste "lamp-board" på pinterest, - men er ikke helt sikker på hva samboeren vil mene…!




(Bilder fra pinterest og Hjemifremtiden)

(the lamp-project: to be continued…)

#interiør #inspirasjon #innredning #lampe #lys #kobber #trend #metal #metalweb #innredning #styling #side2 #blogg #hverdag #hjem #bolig


tirsdag 25. november 2014

Shiny Lights

(Bildene på inspirasjonstavlen er lånt fra Pinterest)
 
#inspirasjon #interiør #skandinavisk #kobber #copper #lys #innredning #hverdag #blogg #moodboard #inspirasjonstavle #bildecollage #wishlist

Adventstake

Let me break it to you gently: JULA NÆRMER SEG!!
 
Og med jula følger planlegging, forberedelser, innkjøp, baking, vasking, stress, KOS og hygge! Men vi er ikke helt der ennå, - adventstiden er ennå et fjernt og harmonisk begrep.
 
Så mens det ennå er stille før stormen, - her er inspirasjonsbilder til adventslys og adventstaker som kan bidra til å tilføre adventstiden det lille ekstra.




 
Photocredits: Husligheter.se, Vintage-house.blogspot.se, digsdigs.com, Pinterest
 
 #inspirasjon #jul #jul2014 #advent #adventlys #interiør #lys #lysestake #juletips #julepynt #innredning #hverdag #motivasjon #blogg #side2 #gjenbruk #redesign #skandinavisk

mandag 24. november 2014

Villa Hov sin julekalender!

Nå er det en knapp uke igjen til advent! For mange er juleforberedelsene allerede godt i gang. Det er den også her på bloggen! Her har det nemlig blitt samlet inspirasjon og ideer til en Julekalender!

Hver dag i adventstiden vil det komme et nytt inspirerende innlegg med tema JUL!

Her ligger det mange godsaker og venter:  inspirasjon til juleforberedelser, DIY og gjør-det-selv julepynt, gavetips, oppskrifter på sunne julegodsaker, tips til juleinspirert hverdagsluksus og inspirasjonstavler med alle julens temaer!
Alle innlegg vil bli postet under Kategorien #Skandinavisk jul!

Håper mange vil få glede av denne adventskalenderen! Følg med  1. desember!

(Illustrasjonsbile: Pinterest)

#jul #inspirasjon #juletips #julepynt #DIY #interiør #hverdag #blogg #side2 #vinter #advent #julekalender #adventskalender #motivasjon #hjem #hjemmelaget #gjørdetselv #kalender

Bunny Love

Nyinnkjøpt lysfat i industriell stil, 2 stk søte påskekaniner, 2 stk diamond-shaped glamorous telysestaker og 1 stk 1970-talls lysestake fra gjenbruksbutikken.
 
Stil-kræsj?
Eller hverdagsharmoni.
 



 
#interiør #stilleben #lysfat #påske #telys #lys #dekor #bordpynt #inspirasjon #pynt #hverdag #blogg #høst #glass #gjenbruk #loppis #villahov

Vær aldri redd for å feile!

Mandag:  ny uke, nye muligheter!  
Her er et lite motivasjons-sitat som er verdt å ta med seg på veien ut i en ny uke:  
 
Aldri vær redd for å feile!
If you fall, you get right back up again!
 
#motivasjon #inspirasjon #quotes #ordtak #beauty #side2 #hverdag #blogg #interiør #idealer #forbilde #livet #lev #mandag #theiword #wordstoliveby #verdier
 

søndag 23. november 2014

Flower Power

Innred med blomster!
 
Noen ganger skal det ikke mer enn et par blomsterstilker til for å gjøre det "lille ekstra"!
 
(Bildene på inspirasjonstavlen er lånt fra Pinterest)
 
#inspirasjon #interiør #skandinavisk #kobber #copper #lys #blomsteroppsats #roser #dekor #parfyme #glam #glitter #gold #innredning #hverdag #blogg #moodboard #inspirasjonstavle #bildecollage #wishlist

Hjelp søkes: velge ut lampe til spisestuen

Dette er vel det eneste elementet det ikke var store formeninger om allerede før vi flyttet inn; taklampen over spisestuebordet!

Så av den enkle grunn har vi spist i halvmørket i 4 måneder (iallfall etter at mørketiden slo inn!). Men nå som det er et faktum at årets julefeiring blir holdt her i huset (totalt nybegynner på det feltet og mildt sagt prestasjonsangst!!), så har vi plutselig en deadline for å få opp en taklampe. Plutselig hastet det veldig, - og siden vi starter så og si fra scratch rent inspirasjonsmesig, så tas all valg-hjelp imot med takk!

Så her er et knippe lamper jeg plukket ned fra nettet i løpet av den siste timen!

Hvilken synes dere at vi bør gå for?

(Poster et par bilder av spisestuebordet nederst, slik at man kan få et bedre inntrykk av "det hele"!)


Favoritten så langt

















Spisestuen:



På forhånd TAKK for hjelpen!:)

#interiør #innredning #inspirasjon #spisestue #skandinavisk #lampe #taklampe #lys #side2 #blogg #hverdag #stue #hjelp #gavetips